Entrepriseret har styr på juraen i byggeriet
I ren fysisk forstand er det meget en til en at lave byggeri, når man først har lagt en god plan for, hvordan man bevæger sig frem.
De rette håndværkere ved jo, hvordan de skal gribe det an, og hvad man skal bruge af materialer og udstyr, så man kan nå frem til det ønskede resultat.
Så kan den fastlagte deadline for færdiggørelse af projektet måske skride, fordi vejret er mod en, et firma bag går konkurs, eller sygdom på globalt plan spiller ind.
Men som udgangspunkt er sådan en plan god at følge, så man kan nå frem til resultatet.
Forud er der foregået mange forhandlinger om, hvem der skulle have lov til at bygge, hvad det skulle koste, og hvornår det skulle være færdigt.
Det gælder ikke i lige så stort omfang, når der er tale om at bygge en privat bolig til en familie, men når man især bygger industrielt og alment.
Entrepriseretten hjælper med at skabe sammenhæng
Det er i den forbindelse, at man har sådan noget som entrepriseret, hvor man får styr på al den jura og får lavet de aftaler, der skal være på plads, før – og undervejs – når man bygger, så man ikke bygger uden formål eller ikke har aftalt alle aspekter på forhånd.
Det er ikke kun i store omgivelser, at man sørger for den slags, for også i ydreområderne kan den slags finde sted, hvorfor man kan falde over entrepriseret på Præstø, selvom det måske ikke er noget, man forbinder med jura i byggeri dette sted.
Dog finder den slags sted mange steder i især den vestlige verden, fordi man på den måde sikrer, at lovgivningen og alle regler er overholdt, før man søsætter et byggeprojekt.
Så når du næste gang synes, der går for længe, fra du hører om et byggeprojekt, til at de rent faktisk begynder at bygge, så er der en god grund til det.