Brug det rigtige bryganlæg
Danmarks gyldne nationaldrik, øllet, er det blevet mere og mere populært selv at brygge, især efter at der er stedt en stigning i antallet af microbryggerier og specialøl. Det er også noget sjovere at sidde en dejlig sommeraften på terrassen, sammen med vennerne og der er godt gang i grillen og så dele en hjemmebrygget øl, der passer perfekt til maden frem for en almindelig supermarked øl. Det er muligt at finde de nødvendige ingredienser og bryganlæg her https://www.albryg.dk/brygudstyr/bryganlaeg.
Lær at lave øl
Der findes godt med materiale, hvis man har lyst til at lære at lave sin egen øl. Der findes mange bøger, der beskriver processen og hvordan de forskellige øl smager, alt efter hvilke ingredienser du har valgt at bruge. Udover bøger er der mange videoer på YouTube, der også viser hvordan man kan lave øl og hvis man har lyst, findes der mange ølkurser for både begyndere og øvede. Det tager en eftermiddag og aften at lære at lave en basisøl.
Husk de rigtige glas
Der er stor forskel på hvordan din øl vil smage, alt afhængig af hvilke glas du vælger at servere den i. Et ølglas skal være smallere øverst, så du får den fulde aroma ind i munden. Det er også vigtigt at glasset er rent og uden fedt og sæberester. Fedt og sæberester vil ødelægge skummet og det vil betyde at øllet vil blive flad langt hurtigere end ellers.
Øllets historie
Der er fundet rester af øl i Danmark, der er over 5000 år gammel så øllet har længe været kendt. Det var kvindernes ansvar at brygge øllet indtil mændene i middelalderen fandt ud af at der var penge at tjene og de overtog ansvaret og dannede bryggerilaug. Det første blev dannet i København i 1525. På landet var det stadig kvinderne der bryggede øl.