En gummibåd kan blive din redning
Når man tænker på en gummibåd, så kan man blandt andet komme til at tænke på en aldrende dansk top-sang, der stadig hitter hos den ældre generation, eller man kan forestille sig en lille gummibåd, som man padler lidt rundt i ude ved kysten.
Har man set forskellige naturprogrammer, så er det ofte den slags, som de medvirkende bruger til at sejle ned lands floder eller til at fange mad i – eller hvis de er på en ekspedition for at overleve.
Og det er blandt andet det sidste, som vi skal tale lidt mere om i denne artikel.
Helt præcist skal det handle om, hvordan den rette gummibåd kan blive forskellen mellem liv og død for dig, hvis du forstår at have en god gummibåd og bruge den korrekt.
Man kan jo sige, at den ikke er særegen ved at være lydløs, for det er en lille jolle, en kano med videre jo også, men en gummibåd er speciel ved, at den kan pustes op, hvorfor den ikke fylder så meget, hvis man netop er ude på en overlevelsestur.
Desuden kan man stadig puste den op på land og bruge som et læskur, hvis vejret ikke viser sig fra sin bedste side.
Men det er også her, at man skal huske at notere sig, at en gummibåd ikke er lige så holdbar som for eksempel en kano – specielt ikke i blæsende vejr med videre.
Derfor skal den vedligeholdes, og man skal altid notere sig, om der er ved at komme huller i den eller lignende, som man bliver nødt til at lappe, for ellers bliver den gummibåd ikke ens redning, men ens grav på havet.
Desuden kan en gummibåd være god at bruge som intermistisk redningsbåd, hvis man for eksempel har en større båd, der sprænger læk eller andet, så man må evakuere sig fra denne.