Find rekreativt indhold ved at holde et højbed
Et højbed er blevet et samlingspunkt for hele familier, enkelte mennesker med egen altan, lille have, og så endda også for hele forsamlingshuse og beboerkomplekser som kollegier eller beboerforeninger.
Og det er som sådan ikke for, at man skal konkurrere om at have det vildeste, bedste eller flotteste i det højbed, om man sår blomster, grøntsager eller begge dele.
Det handler i byerne for eksempel meget om, at man kommer ud og har noget fælles at samle om, hvor man så har afgrænset et højbed til sig selv eller deler det med andre – mens der så kan være flere højbede, hvis man er mange mennesker det sted.
På den måde lærer man at så ens egne ting, som man kan nyde eller spise, og det er specielt godt for børn at opleve, hvor tingene kommer fra, så det ikke er uøkologiske sager, man køber nede i butikkerne, og man får en fornemmelse af, at tingene opstår magisk dernede.
Desuden får man så også at se, hvad det betyder for væksten og resultatet, at man plejer højbedet korrekt og ikke får tildelt det (for mange) spildemidler og pesticider med videre.
Men som vi var inde på i overskriften til artiklen, så er et højbed også en mulighed for at kunne koble af fra hverdagens stress og jag.
Vi har så travlt med at skulle være på hele tiden, vi skal præstere, og vi er omgivet af en digital verden.
Der er bare noget ved, at man kan koble af, komme mere i kontakt med naturen og lave noget, hvor man får jord under neglene.
Det skal som sagt ikke blive en konkurrence mod sig selv eller andre, men at man bare nyder at se tingene vokse langsomt, som man gjorde det før i tiden.
Prøv et højbed for din skyld – måske kan du fremadrettet ikke leve uden!