Jævnt og ensartet trægulv med en gulvafhøvling i Fredericia
Et skadet trægulv er ikke nødvendigvis et færdigt trægulv. Måske er du bekymret for, hvorvidt de dybe skrammer eller buler i dit trægulv er tegn på, at dit trægulv er ved at være parat til at blive skrottet. Men dette behøver langt fra altid at være tilfældet.
Et trægulv kan godt have taget skade af eksempelvis fugt eller frost, uden at du behøver at være nervøs for om trægulvet skal rykkes op. I mange tilfælde kan dit trægulv faktisk godt blive rigtig pænt igen med den rette behandling. Men når skrammerne stikker dybere end 1 – 2 millimeter, eller gulvet bulner på grund af fugt, er det sjældent tilstrækkeligt blot at slibe overfladen. Så er det en gulvafhøvling, der skal til – og en sådan skal allerhelst udføres af en professionel gulvmand.
Hvad er forskellen på en gulvafslibning og en gulvafhøvling?
Ved en gulvafslibning slibes gulvets overflade skånsomt med sandpapir, som er monteret på maskinens sliberondel. Her fjernes kun de øverste højest to millimeter, hvor der ved en gulvafhøvling ”skrælles” en langt større mængde af træværket bort – helt op til en halv centimeter, hvis det er det, der skal til, og hvis trægulvet ellers kan tåle det.
En gulvafhøvling kræver nemlig, at trægulvet er tykt nok til at kunne tåle behandlingen – og derfor er det en rigtig god idé at få en erfaren gulvmand til at vurdere trægulvets beskaffenhed forud for selve arbejdet med gulvafhøvlingen. En erfaren gulvmand med mange år på bagen inden for behandling af trægulve vil nemlig hurtigt kunne vurdere, om gulvet kan tåle en grundig gulvafhøvling – og hvor meget det i så tilfælde vil være nødvendigt at høvle af for at få gulvet jævnt og ensartet igen.
Efter gulvafhøvlingen vil gulvmanden foretage en gulvafslibning – og afslutte med at efterbehandle gulvet, så det bliver smukt og skinnende i overfladen.
Få et godt tilbud på en effektiv gulvafhøvling på gkservice.dk